Chcete si vylepšit své zdraví?

Andulační terapie

01.09.2010 09:43

 

 

 

   Věda a medicína v andulační terapii

 

 

Zajímavé poznatky od doktora Rolanda Stutze

Měnící se podmínky v našem okolí, jako je pokles pohybové aktivity, nárůst negativního stresu, rovněž nazývaného distres, stejně jako pokles zdravých látek v naší stravě, to vše působí na lidské tělo faktory, které mohou z dlouhodobého hlediska organismus trvale poškodit.
Nedostatek pohybu nebo jeho špatné dávkování v kombinaci se škodlivými látkami ze stravy se projevují v různých běžných onemocněních, jako jsou bolesti zad, adipositas neboli obezita, diabetes a revma.
Jedovaté látky obíhají v krevním a lymfatickém oběhu, shromažďují se a usazují převážně v tukové a pojivové tkáni. S nárůstem této tělu vlastní „skládky odpadu“ klesá normální funkčnost orgánů. Imunitní systém je přetížený, objevují se nepravidelné obtíže a v průběhu doby se stávají chronickými.
Tkáňové struktury jsou následně chybně zatížené, lepí se nebo jsou kvůli fasciálnímu tahu napjaté. Následky pro tělo jsou dalekosáhlé. Hlavní těžiště při analýze příčin se nachází v oblasti břicha.
Na stále rostoucím zdravotním trhu se etablovala terapeutická forma, která je označována jako andulace. Při léčebném použití na klinikách, u terapeutů i při domácím použití se ve fyzikální medicíně tento standard prosadil především pro ošetření chronických bolestí zad.
Je založen na stimulaci tkáňových struktur vedoucích kapaliny, jako je lymfatický a krevní oběh. Působí tak, že zlepšuje viskozitu krve a rychlost proudění. Optimalizuje se kapacita buňky s kyslíkem a napětí buněk. Důsledkem je hluboké svalové uvolnění se zlepšením látkové výměny a jasným účinkem na drenáž lymfy.

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 

                                                           Tři činitelé andulace

  • Stochastická rezonance
  • Stupňovité umístění, které v této kombinaci působí jedinečně
  • Infračervené teplo v terapeuticky vysoce účinném pásmu A. Zde je třeba vědět, že infračervené světlo se rozlišuje v pásmech A, B a C různými vlnovými délkami. Zde se dává přednost pásmu A!

To umožňuje spojení tepla pomocí infračerveného světla (ve spektru pásma A 600 – 1200 nm).
Stupňovité umístění spolu s andulačními vlnami, které jsou ve formě mechanického dráždění předávány ve specifickém frekvenčním vzoru na střídající se místa na ležící tělo.
Základem jsou poznatky z oblasti stochastické rezonance, které umožňují terapeuticky účinné frekvence modulovat tak, aby cíleně působily na požadovanou tkáň a vedly tak k okamžitému a citelnému účinku. Tento terapeutický postup, který byl přihlášen k patentování, od té doby prokázal svou účinnost v mnoha klinických studiích. Díky inovativnímu dalšímu vývoji systému byl specifický účinek této terapeutické formy ještě zlepšen.

 

 

 Mechanické působení


Díky dodatečnému zapojení andulačního pásu bylo poprvé možné vést andulační vlny přes tělo bez tlumení. Břišní oblast se svými vnitřními orgány, která je v průměru podstatně větší, zajišťovala tlumení při dalším vedení andulačních vln. Nyní je tedy zajištěna spojitá vazba mezi horní a dolní částí těla.
Souvislost mezi bolestmi zad a jejich příčinami v břišní oblasti je z osteopatického hlediska naprosto jednoznačná. Vnitřní orgány se vzájemně posouvají, mění svou polohu a kvůli svému vláknitému zavěšení působí na páteř. Tato tkáňová struktura se označuje jako fasciální tkáň. Díky cílenému použití našeho pásu v břišní oblasti je možné odebrat napětí z břišní oblasti a umožnit návrat do přirozené polohy. Tah na páteř se snižuje a příčina bolestí je tak odstraněna. Pás dosedá přesně na správné místo a zesiluje dosavadní celkové působení andulační terapie hhp.

 

 

Biochemický účinek


To, že příliš tuku škodí zdraví, je již dlouho všeobecně známé. Břišní tuk má ovšem na rozdíl od podkožní tukové tkáně masivní negativní vliv na zdraví, neboť neustále vytváří zánětlivé látky.
Díky andulačnímu pásu bylo poprvé možné přivést biologicky účinné andulační vlny přímo na středový břišní tuk. Díky zesílenému spojení stochastických rezonančních frekvencí podle andulačního principu přímo ve viscerální oblasti zaznamenáváme snížení zánětlivých procesů.
Stochastické rezonance jsou přitom fenoménem, při kterém se účinnost andulačních vln zvyšuje díky překrývání dodatečných chaotických frekvencí.
Díky cílenému použití přímo přes břišní tuk je možné na tuto škodlivou tkáň působit cíleně. Pravidelné používání ukazuje snížení zjevného břišního tuku spolu s poklesem zánětlivých markerů.
Vedle prokazatelných biochemických vlivů na registrované zánětlivé markery je pozitivně ovlivňována také látková výměna přímo mechanickým působením andulační terapie.
Pevný břišní tuk je kvůli cílenému spojení rezonančního kmitání narušen ve své struktuře, tím je uvolněn a může být likvidován látkovou výměnou.
Jelikož tuk není rozpustný ve vodě, musí být vázán takzvanými lipoproteiny. Ke známým cholesterolům patří pro zdraví prospěšný HDL neboli High Density Lipoproteine a špatný LDL, neboli Low Density Proteine.
Andulační postup může dobrý cholesterol zvyšovat a ten špatný snižovat. Celkově se tak důležitý kvocient mezi oběma cholesteroly značně zlepšuje.

 

 

    Účinky na látkovou výměnu

  • Pozitivní vliv na látkovou výměnu
  • Snížení břišního, popř. viscerálního tuku
  • Nárůst dobrého cholesterolu HDL
  • Snížení špatného cholesterolu LDL
  • Zlepšený kvocient hladiny LDL, HDL
  • Obecný zdraví prospěšný účinek na celkový cholesterol

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 

  • Účinky na přívod energie


Díky zvýšení buněčné vitality každé jednotlivé buňky se celý organismus oživí a stává se zdravějším.

 

  •   Účinky na trávení
  • Zlepšení činnosti střev
  • Stimulace trávení   

 

  • Účinky na imunitní systém
    •  
    • Stabilizuje a stimuluje imunitní systém
    • Snižuje zánětlivé markery
    • Zajišťuje pokles aktivity látek podporujících záněty

     

    Účinky na mechaniku

     

    • Rozpuštění slepení a napětí v břišní oblasti a z ní
    • Pozitivní vliv na fasciální tah, který působí na páteř
    • Zvýšení svalové činnosti

     

    Kosmetické spektrum působení

     

    • Vypnutí pokožky
    • Detoxikace tkáně
    • Očištění skládky odpadu
    • Účinky na přívod energie

     

    Principy působení

     

    • Stupňovité umístění (odlehčení páteře)
    • Hloubkové infračervené teplo (lepší prokrvení a zmírnění bolestí)
    Cílené andulační vlny v rámci stochastické rezonance uvolňují hluboké svalové napětí a působí protizánětlivě, snižují tuk a aktivují hojivé síly

 

 

Závěr

Bolesti zad jako oběžné onemocnění č. 1 mají mnoho příčin. Ve všech zásadních oblastech těchto příčin je možné s úspěchem nasadit andulaci, která nemá žádné vedlejší účinky. Andulace působí regulačně na celý organismus a má následující účinky: mírnění bolesti, zrušení blokád, podpora prokrvení, lymfodrenážní účinek, odbourávání stresu, zabránění syndromu vyhoření (Burn-out), pozitivní podpora látkové výměny, především tukových látek, odstranění problémů se spaním a stimulace trávení.
Poznámka: Jasně viditelným znakem vnitřního břišního tuku je obvod břicha. Je-li větší než 88 cm u žen a 102 cm u mužů, je to důvod k obavám.

 

 

Glosář

Stochastická rezonance
Jev, při kterém se síla účinku andulačních vln zvyšuje překrýváním dodatečných chaotických frekvencí.

Viscerální tuk
Tato struktura obklopuje vnitřní orgány a na rozdíl od podkožního tuku má značný negativní vliv na zdraví, neboť trvale produkuje zánětlivé látky. Podíl je u mužů podstatně vyšší než u žen.

Infračervené světlo
Infračervené světlo se obecně rozlišuje v pásmech A, B a C s různými vlnovými délkami. Pásmo A s délkou 600 – 1200 nm je terapeuticky vysoce účinné a používá se proto přednostně.

Lipoproteiny
Protože tuk není rozpustný ve vodě, musí být vázán takzvanými lipoproteiny. K nim patří HDL a LDL.

HDL
Neboli High Density Lipoprotein je pro zdravý cholesterol, popř. lipoprotein s vysokou hustotou.

LDL
Neboli Low Density Lipoprotein je zdraví škodlivý cholesterol, popř. lipoprotein s malou hustotou.

Fasciální
Označuje tkáňovou strukturu, která orgány váže, obaluje a mimo jiné zavěšuje na kostru. Chybná napětí takzvaných fascií se pak vždy projeví omezenou funkcí dotčené tkáně.

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.